Stop loss

stop loss

Förutom traditionell stop loss erbjuder Nordnet även en glidande stop loss. En stop loss består av två delar. 1. Den första delen är ett villkor som ska uppnås innan du vill aktivera din stop loss-order. Villkoret kan vara att aktien stiger eller faller till en bestämd kurs innan ordern aktiveras. Villkoret kallas även för triggerkurs. Med Stop loss kan du automatiskt bevaka aktierna i din depå. Günther Mårder förklarar vad en Stop Loss är och hur man använder det som verktyg vid orderläggning. stop loss

Stop loss - vin

Observera att om en aktie öppnar på en kurs som avviker mer än vald prisavvikelse blir öppningskursen triggerkurs. Stop Loss funktionen är väldigt användbar, under förutsättning att man vet hur den fungerar. Är det dumt att sälja sådant som går minus och köpa istället av sådant jag har som går plus? Hur stor avvikelse som är lämplig att välja är beroende på hur volatil den aktie man lägger en stop loss i är. Du betalar endast ditt vanliga courtage om din order går till avslut. Om din nedre gräns är satt för högt och aktien är volatil kan detta resultera i att aktierna säljs i onödan.

Stop loss - jag och

När du klickar på "Ny följdorder" så kommer ett orderläggningsfönster upp och du skriver då in önskad aktie i sökrutan. Du anger kursen i procentuellt förhållande till triggerkursen i rullgardinsmenyn. Då ska man kanske inte kasta sig in på marknaden igen, utan välja aktier med rätt trend och förutsättningar med tålamod. I detta scenario så vill vi sälja ABB till ett visst pris, när den sjunkit till Genom att använda Stop Loss funktionen Trigger utan order så kan man bygga sina egna träd med orders. Hur ser du på SCA: Om det stämmer så är det bara att klicka Ja och din Stop Loss-order kommer registreras. Vår tjänst Stop Loss kan du använda för att köpa eller sälja ett värdepapper när kursen går upp till, eller ned till, en viss nivå som du själv väljer. Ja, stop loss-funktionen har vissa begränsningar som du bör vara uppmärksam på. Att sälja förlustaktier innan förlusten blir för stor, kanske gråboskolan gränsen vid procent, är en vettig strategi. Om du inte vill att detta ska kunna ske så kryssar du arbetsförmedlingen motala i det andra alternativet att den inte ska skickas till docka som kan gå om detta sker. Vad kostar stop loss? Motsvarande sker också inför en säljorder för att verifiera att ditt konto innehåller de aktier du har för avsikt att sälja.

0 reaktioner på ”Stop loss

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *